Így spórolj időt az értékesítésnél

Olvasási idő: 2 perc

Hogyan spórolj időt az értékesítésnél?

.
Biztos neked is volt már, hogy beszélgettél valakivel, akivel végül nem sikerült üzletet kötni és kiderült, hogy csak a drága idődet rabolja…

.
Nagyon idegesítő tud lenni, ha az ember dolgozik valamin, aztán kiderül, hogy semmi értelme nincs a befektetett időnek és energiának.

.
Azonban van két olyan kérdés, amit ha felteszel magadnak tárgyalás közben, sokkal tisztábban fogod látni a helyzetet és tudatosabban tudsz majd döntést hozni.

.
.
A két kérdés:

1) Létrejöhet ez a megállapodás egyáltalán?
2) Vajon a megfelelő döntéshozóval tárgyalok?

.
.
Kicsit bővebben…

.
1) Érdeklődik az illető? Szüksége van a termékemre, szolgáltatásomra? Vágyik rá? Sürgős segítség kell neki? Van pénze kifizetni? Én magam szívesen adnék el az embernek és foglalkoznék vele hosszabb távon is?

.
2) Az fogja meghozni a döntést, aki velem szemben ül? Ha igen, mennyire sürgős neki és milyen infókra van szüksége? Ha nem, akkor ki a döntéshozó ember és hogyan érhetem el?

Ha több döntéshozó van, hogyan tudom biztosítani, hogy mindenki jelen legyen és/vagy mindenki meg legyen győzve, hogy aztán egységesen tudjanak “igen”-t mondani az ajánlatomra?

.
.
Gondold végig ezeket kérdéseket!

.
Amennyiben sikerül megválaszolnod őket és pozitívan látod a helyzetet, törekedj arra, hogy minél hamarabb megkösd az üzletet.

.
Viszont ha valahol is megakadsz és a jelek arra utalnak, hogy ez bizony nem fog simán menni, akkor figyelj, mert lehet hogy csak az idődet vesztegeted!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

Tetszett a cikk? Olvasd el a többit is!

További ingyenes cikkek: